top of page
Job_motive_logo_feher.png

R

Rólam

Az ELTE Bölcsészettudományi Karán szereztem német mint idegennyelv szakos nyelvtanári diplomát, valamint a Budapesti Gazdasági Főiskolán (BGF-KVIK) marketing-vállalkozás szakközgazdászként másoddiplomát. Felnőtt egyéni és céges online oktatásra és munkapályázatok elkészítésére specializálódtam. Vállalati és banki vezetők, középvezetők, orvosok, egyéb szakemberek és magánszemélyek külföldi munkavállalásra és nyelvvizsgákra való nyelvi felkészítésével és pályázati anyagaik összeállításával foglalkozom.

 

Évekig dolgoztam magyar-német tolmácsként, szakfordító és idegennyelvű üzleti levelezőként.

Sokéves külföldi élettapasztalattal rendelkezem Németország különböző részein, ezentúl kétszer éltem Londonban is. Tekintve, hogy most épp évek óta két országban élek párhuzamosan  - folyton úton vagyok Németország és Magyarország között - a munkámat is ehhez az életstílushoz kellett igazítanom. Így kezdtem el több mint 20 éves személyes nyelvtanítás után 2011-ben az online oktatással is foglalkozni. Ma már mindenki online tanul nálam - hiszen a tanítványaim is különböző országokban élnek.

DSCF0011_edited.jpg

Tiderenczl Viktória

Tanítási módszerem

a kommunikáción alapul. A modern technikai eszközökre nagy hangsúlyt fektetek és az interaktív tananyagokat innovatív oktatási módszerekkel ötvözöm. Imádom a technikát - a tanulóimat is gyorsan megfertőzöm - mert sokkal gyorsabban és hatékonyabban lehet vele dolgozni mint a hagyományos módszerekkel. Ennek köszönhetően a tanuló aktív részese az órának, így azonnali visszajelzést kapok, hogy tudja-e követni az elhangzottakat.

 

Tanítási módszerem a kommunikáción alapul. Az oktatás nálam nem az elméletből, hanem a gyakorlatból indul ki, így a társalgáson keresztül jutunk el a nyelvi sajátosságokig, nyelvtani szabályokig. 

Az egyéni oktatás során előtérbe kerül a személyes véleménykifejezés és a kreativitás, mind tematikában mind oktatási stílusban. Az egyszemélyes oktatás előnye a csoportos oktatással szemben, hogy nincsenek egyéb résztvevők, így sem az oktató, sem a tanuló részéről nincsenek kompromisszumok vagy hátráltató tényezők. Bár többe kerül, de sokszorosan hatékonyabb, egyéni igényekre szabott - a tanuló személyes  céljaihoz és tanulási stílusához igazodik - saját képességeinek, tudásszintjének megfelelően. Ezzel szemben a kiscsoportos okatatás a versenyszellem miatt sokak számára motiválóbb és természetesen kedvezőbb az ára. Ezért bármelyik jó választás lehet, így mindenki könnyen megtalálhatja a saját céljainak és személyiségének megfelelő tanulási formát.

Az életszerű, használható nyelvtudásnál nincs fontosabb. Ezért kizárólag a legfrissebb eredeti németnyelvű anyagokkal dolgozom, melyek segítenek megismerni a német kultúrát és elsajátítani gondolkodásmódját. Ezenkívül aktuális információkkal látnak el, hogy könnyebb legyen eligazodni a német hétköznapokban és a munkahelyen is.

Több éve foglalkozom a munkávallaláshoz szükséges pályázati anyagok elkészítésével és állásinterjúkra felkészítéssel is. Számos ügyfelemet segítettem aktívan és eredményesen a munkavállalásban, akik azóta is sikeresen dolgoznak a megpályázott pozíciókban. 

Lufthansa_foto_AnitaParkanyi_edited.jpg

Budapest - Düsseldorf járat
ismerkedés Baróti Gabriellával

Miért online?

2008-ban költöztem vissza Londonból Budapestre és azóta álmodoztam az online oktatásról. Akkoriban itthon ez még ismeretlen műfaj volt. Baróti Gabriella vett rá 2011-ben, hogy ne csak álmodozzak róla, hanem végre csapjak is bele :-)

Mivel már évek óta Düsseldorfban élt, viszont nagyon keveset beszélt németül, ragaszkodott hozzá, hogy magyar anyanyelvű tanártól tanulhasson németül - erre Düsseldorfban kevés esélye volt. Véletlenül ismerkedtünk meg egy Budapestről Düsseldorfba tartó repülőgépen, és mire leszállt a gép, rábeszélt hogy próbálkozzunk meg az online oktatással, amiért egy életen át hálás leszek neki! :-)

Mit mondanak mások

REFERENCIÁIM
Komlosi_Renata.jpg

Komlósi Renáta
Deutsche Lufthansa AG
Budapest, Berlin/DE

"Viki és az oktatási módszere minden várakozásomat felülmúlta.

A Lufthansához készültem állásinterjúra, ezért kerestem fel őt. Bár korábban tanultam németet, a nyelvtudásom 10 év alatt erősen megkopott, ezért nem sok esélyt láttam rá, hogy rövid idő alatt sikerül felkészülnöm. 4 hónapos intenzív nyelvtanulás után sikeresen felvettek Berlinbe a Lufthansához "vezető légiutaskísérő" pozícióba, amivel egy hatalmas álmom teljesült, és ezért örökké hálás leszek neki. :-) "

Anita_Parkanyi.jpg

Párkányi Anita
Hotel Jumeirah Frankfurt
Frankfurt/DE

"Az online oktatást Vikivel mindenkinek csak ajánlani tudom! Felkészültebb, kreatívabb és up-to-date-ebb tanárral még nem találkoztam. Nem csak nyelvtudásban, de technikailag és pályázati trendekben is verhetetlen. Akkor kezdtem el online tanulni nála, mikor a diplomám megszerzéséhez középfokú (B2) turizmus-vendéglátás szakmai nyelvvizsgára volt szükségem. Mivel az egyetem után vidékre költöztem az online nyelvoktatás tökéletesnek bizonyult a felkészüléshez és pár hónap alatt sikerült is a nyelvvizsgám. Aztán munka miatt Budapestre költöztem, az online órák azonban akkor sem maradtak el, mivel 3 műszak mellett nem mindig volt lehetőségem személyesen órára menni. Amikor elhatároztam, hogy Németországban szeretnék munkát vállalni, nem volt kérdés, hogy kivel készülök fel az állásinterjúkra. A felkészítés mellett együtt állítottuk össze a pályázati anyagomat is. A közös munkának ismét meg lett az eredmenye, azonnal megkaptam a frankfurti állást - ráadásul 3 jó lehetőség közül választhattam - és idén már 4 éve, hogy Frankfurtban élek es dolgozom. "

Agardi_Viktor_foto_edited.jpg

Agárdi Viktor

Fath GmbH

Budapest, Spalt/DE, Shanghai/Kína, Orlando/Florida

"A sűrű üzleti utak és az emiatt feltorlódó teendők következtében fontos volt számomra, hogy megtaláljam a létező leghatékonyabb nyelvtanulási formát, ráadásul a folyamatos nemzetközi utazások miatt a helyszín is gondot okozott. Az online oktatás segítségével a világon bárhol vehettem órákat és nem csak az utazási időt spóroltam meg, de a szavak rögzítésének ideje is töredékére csökkent. Egy ideig kombináltam az online órákat amikor tudtam személyes órákkal is, azonban elég hamar kiderült, hogy online sokkal hatékonyabban haladunk. Az különösen nagy segítség, hogy Viktória nem csak szakmailag, de technikailag is maximálisan felkészült az online oktatásra. Mindenkinek csak ajánlani tudom."

Baroti_Gabi.jpg

Baróti Gabriella
Fogászati Praxis
Düsseldorf/DE

"Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy 2011-ben azon a bizonyos düsseldorfi repülőjáraton megismerhettem Vikit. Tanítási módszere lenyűgöző. Fejlett technikai módszerekkel, sajátos praktikákkal teszi színessé az órákat. Fantasztikus érzéke van a színvonalas tanítás művészetéhez. Célorientált, mégis minden egyéni kérésnek eleget tesz az órák során - bármiről legyen szó, mindig rugalmas. Az a pozitív motiváció, amivel lendületet ad az óráknak, számomra a szürke hétköznapok kihívásai mellett nagyon fontos volt. Változatos tanítási módszere felkelti a tanulás során a nyelv iránti szeretetet és alázatot."

Korz.Judit.jpg

"Viki a legjobb nyelvtanár. Minden órára új és újabb ötletekkel készült, így színessé és örömtelivé vált a tanulás. Soha egy percet sem volt unalmas az óra. Következetesen és empatikusan foglalkozott velem. Nemcsak a nyelvet tanultam meg mellette, hanem a világlátásom is szélesedett. Érdekes, napi eseményekkel is foglalkoztunk a der/die/das mellett. Természetesen megszületett a nyelvvizsga is, de a legfontosabb az, hogy szép emlék az összes nyelvóra.”

Korzenszky Judit
Antenna Hungária Zrt.
Budapest

FreilerAgi_labor_foto.jpg

Dr. Freiler-Nagy Ágnes
Földtani és Geofizikai Intézet
Budapest

"A doktori fokozat megszerzésének feltétele volt az angol nyelv mellett egy második idegen nyelvből nyelvvizsgát szerezni. Ezért kezdtem el 2013-ban németül tanulni, eleinte nem sok sikerrel. A következő év elején azonban rátaláltam Viktóriára és hatékony személyes és online németóráinknak köszönhetően 2014 év végére a kezemben tartottam kiváló eredményű nyelvvizsgámat, amit az Osztrák Intézetben szereztem meg. Az online órák nagyban segítettek céljaim elérésében, mert vizuális típus lévén jobban rögzültek az ott leírt szavak és a képes feladatok megoldásai is. Viktória hihetetlenül felkészült az online oktatásban és az újabbnál újabb modern technikákban.

bottom of page